Lyden af Nordjylland!

Shifting Identity's nye projekt Lyden af Nordjylland er bogstaveligt talt lyden af Nordjylland og det i mere end en forstand.

Baggrunden for projektet findes i vores samarbejde i 2015, hvor et akustisk musikalsk udtryk i grænselandet mellem moderne klassisk kompositionsmusik og improvisatorisk musik blev udforsket. De kompositoriske værktøjer tog dengang udgangspunkt i forskellige forhold omkring Aalborgs historie og i den følgende dialog med publikum blev flere assosiationer til natur- og reallyde identificeret. Det fik os til at stille os selv spørgsmålet om, hvordan lyder Nordjylland egentlig og hvilke interessante lyde afspejler regionen?

Svaret på dette spørgsmål ved vi ikke endnu, men i samarbejde med lydkunstner Morten Poulsen er målet at finde det. Måden vi griber det an på er ved feltstudier, hvor virkelighedens lyde fra Skagen, Mors, Fjerritslev og Aalborg undersøges og optages. Herefter bliver lydene bearbejdet og indgår som musikalske virkemidler i nyskrevet musik, der fremføres på lokaliteter i nærområdet.

Projektet støttes af Region Nordjyllands 'Lille Kulturpulje'.